Anonym
|
Citat: Det ligger i fetters natur att de är lagringsobeständiga och härsknar relativt snabbt. Fetter är en svår bit vid självförsörjning, speciellt de vegetabilska.Näringsmässig hårdvaluta! Brukar tänka på det när jag ser många människors skräck & avsky för minsta fettansamling i maten, de skär bort halva kotletten för säkerhets skull! Kan inte låta bli att tänka att det vore nyttigt om de fick erfara lite hungersnöd..:-) Solrosor och oljefröpumpa kan ge en del, men det är inte lätt att få tillräckliga mängder vid små odlingsytor och kräver dessutom rätt mycket jobb. Lite lättare dock att få tag i animaliska fetter. Anser att näringsfysiologers bannlysning av animaliska fetter är överdriven. Blir lite avundsjuk på befolkningen runt Bajkalsjön, de har en fisk som till ungefär hälften består av rent fett. De skär bara av en bit och stoppar i stekpannan när de ska steka något! /GeCe
|
|
|
Anonym
|
Var får man tag på äggpulver? Det har jag önskat mig länge. Den dagen det smäller, så tror jag LCHF ätare och allt vad de nu heter, får problem. Potatis var det väl någon stackars doktorand som fick äta i 2 år och han överlevde utan problem på den kosten. Potatis var alltså det enda han fick äta. Jag tror starkt på potatis, det är lättodlat, ger bra avkastning och man överlever bevisligen på det. //HPD
|
|
|
Anonym
|
Citat: Blir lite avundsjuk på befolkningen runt Bajkalsjön, de har en fisk som till ungefär hälften består av rent fett. De skär bara av en bit och stoppar i stekpannan när de ska steka något! Kollade upp fisken, det stämmer att den är extremt fet, strax under 40%, men fettet är tydligen laxerande och extremt snabbt härsknande, så jag antar att guiden skämtade med oss om att befolkningen använde den som stekfett. Men hon lät uppriktig iaf... /GeCe
|
|
|
Anonym
|
|
LPB
|
Protein får man också från bönor, t ex "Kidney beans" på burk är inte dumt, håller sig 3-4 år och kostar i nuläget ca 3-4 kronor. Så skal man tänka på att det finns vätska i burken, vatten som du kanske inte har. Kikärtor på burk är dyrare, men har lång lagringstid det också.
Det finns många konserver som innehåller lite mera fett, t ex leverpastej och andra kött produkter.
Nötter är en bra form för att få fett, men jag vet inget bra sätt att lagra det under en längre tid utan att det blir härsket.
//LPB
|
|
|
Anonym
|
Läs Lars Wilssons bok "Välfärdens ohälsa", en av de bästa böcker jag läst angående vår föda. Boken är också billig, så den är mer än väl värd att rekommendera.
// SIMM
|
|
|
Anonym
|
Läs Lars Wilssons bok "Välfärdens ohälsa", en av de bästa böcker jag läst angående vår föda. Boken är också billig, så den är mer än väl värd att rekommendera.
// SIMM
|
|
|
billion
|
En fiskodling i miniformat kan vara vettigt. På så sätt har man alltid tillgång till färsk fisk. Lämpligen i kretslopp med grönsaker som växer för att rena vattnet.
|
|
|
LPB
|
problemet är inte fett och protein, utan att få vitaminer!! få kommer att ha möjligheten att äta färsk frukt och färska grönsaker.
Så, vitaminer på burk är ett måste!!
//LPB
|
|
|
LPB
|
Citat: Ursprungligen postat av Anonym Mad Max! Tjoho!! Vill jag helst inte var med om. Men, "prepare for the worst, and hope for..." Jag hoppas att alla börjar att bygga upp deras egna förråd av mat, vatten, hygienartiklar, medicin osv.. Inget som kan göras på en månad, men man börjar sakta och säkert, så att man har för ett par-tre månader. Om inget händer så har man alltid reserver hemma om man saknar något, det kostar inget extra. Eller att man inte blir tagen i röven om det nu händer, jag antar att ni alla vet att vi var ett par minuter från total ekonomisk kollaps i 2008. Eller är det någon som kommer ihåg starten av 1990- då vi inte fick ta ut våra pengar från banken?? Då vi faktiskt inte fick tillgång till våra pengar och fick det lite svårt under en veckas tid att köpa mat och andra förnödenheter?? Kommer ihåg att "svinet" "Piter" Wallenberg blev intervjuad om den rådande situation, vilket han svarade att han hade inte användning för pengar och var ganska så iskall om hur den gemene man hade det. Med andra ord det var inte så länge sedan vi faktiskt hade en kris i Sverige, då vi inte fick tillgång till våra pengar. //LPB
|
|
|
bergfalken
|
Svårt att få många att förstå att kolhydrater kan vi vara helt utan.Fett och proteiner klarar vi inte av att vara utan då DÖR vi. Kolhydrater ÄR socker som tex bröd alla sorter (mörkt som ljust) Är du inte kännslig för kolhydrater kan du äta detta. Men ...är du kännslig ( går upp i vikt ) ska du INTE äta detta. Är du allergisk mot jordnötter ska du inte detta för då blir du sjuk....eller ??.Samma gäller för kolhydrater. Mvh Bergfalken
|
|
|
Anonym
|
Så kallad stenålderskost som människan är anpassad till från början som jägare och samlare, är också baserad på animaliskt protein och fett samt sparsamt med proteiner.
Alltså kött, fläsk, ägg, smör, fisk och lite grönsaker. Hälften av kalorierna kan vara animaliskt fett, som vi tvärtemot gällande kostråd behöver.
Vi är inte anpassade för att äta bröd, potatis, ris, pasta samt vegetabiliska oljor. Ej heller soja.
Hos eskimåer och andra naturfolk förekom inte diabetes, hjärt kärl sjukdomar och cancer.
KH
|
|
|
Notera att forumet inte längre uppdateras p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan.