Citat:
Ursprungligen postat av Anonym
Är ädelmetallsamlare ärligare än medelsvensson? I allmänhetens ögon har de nog ett rykte som snåljåpar, farbror Joakim har säkert hjälpt till ordentligt med att skapa den inställningen.
Själv tror jag ädelmetallsamlare är ärligare än genomsnittet, är mer känsliga för orättvisa, och har därför halkat in på det här då dom tyckt sig bli orättvist behandlade av systemet. Eller är det bara så att dom är mer sugna på att bli rika? Vad säger ni, om ni felaktigt skulle få en extra guldpeng vid leverans, lämnar ni tillbaka den? Själv tycker jag det är en självklarhet. (Fast jag antar att ingen med alias svarar nej på det...)
/GeCe
För mig personligen handlar det mer om "Economic survivalism" än att bli rik.
Jag kan inte tala för alla men jag har aldrig kunnat blint acceptera min omvärld, jag har alltid velat förstå de system jag lever i och under. Jag ställde mig tidigt frågan VARFÖR kan jag byta de här pengarna mot mat? De flesta bara låter vardagen gå men jag har alltid försökt att förstå hur och varför.
Och jag kom ganska snabbt fram till att världen som den ser ut idag spikades efter andra världskriget, och det ekonomiska systemet spikades 1971. Känslan av att "så har det alltid varit" rann av mig väldigt snabbt. När jag senare allt mer började förstå det monetära systemet kunde jag identifiera brister och problem och mer studier av detta ledde till att jag bestämde mig för att det var bäst att börja hedgea. Jag är inte rik, jag tjänar inte mycket och jag har en "arbetarbakgrund" om man nu kan säga så, och
just därför har jag inte råd att satsa allt på ett kort - att spekulera i kronan eller någon annan fiat valuta.
Man kan lätt lura sig själv med att de som kontrollerar ekonomin är utbildade ekonomer som vet vad som är bäst, som om det fanns en exakt och objektiv vetenskap som våra högutbildade övermän i centralbankerna är experter på och som vi vanliga människor aldrig kan förstå. Så är det inte! Vad jag har kommit fram till är att ju längre upp man kommer i makten ju mer ideologi och teori är det som styr. I dagens samhälle, i vår tid, är det Keynesianismen som dominerar, men det finns rivaliserande och alterna tiva ideologier, teorier och skolor, och själv sållar jag mig till den österrikiska. Vanligt folk måste utbilda sig själv aoch lära sig hur systemet fungerar, då kommer de att märka att det inte är så stort och oförståeligt och evigt som man kan tro, utan ganska simpelt, och att det finns alternativ.
Jag ska hejda mig nu eftersom jag känner att jag börjar glida iväg på sidorspår :P aja my two (silver)cents.